Vložil adviser, 3. Květen 2022 - 11:48

Problém je v tom, že se jedná o společný prostor speciálně určený pro odkládání kol (někdy i kočárků). Běžně odkládat předměty v ostatních společných prostorech nemají vlastníci nárok, protože by tak činili na úkor ostatních. A to ani botníky na společných chodbách nebo věci na balkonech či lodžiích v podestách.

Bohužel kolárna je zamykatelná místnost, která je pro odkládání kol, koloběžek a kočárků přímo určená a to ukládání není zpravidla ničím omezeno, jen klíči od té místnosti. Společné prostory řešíme tak, že vyhlásíme měsíční toleranci na věci uložené ve společných prostorách. Po měsíci je vše naloženo a odvezeno do sběrného dvora na náklady SV.

U kol postupujeme trochu odlišně a komplikovaněji, první je výzva k uvolnění prostoru kolárny od „starých“ kol. Po měsíci „stará“ kola shromáždíme na další půlrok pod zámek, kde čekají zda se někdo o ně přihlásí. A až teprve potom jsou vyvezeny do sběrného dvora. Vycházíme ze skutečnosti, že „echt“ cyklisté svá drahá kola do kolárny ani nedávají a ti ostatní jsou dost citliví na dění kolem koláren, takže si nejen spolehlivě přečtou obě informace, ale raději i asistují při „exekuci“ přemisťování pod zámek.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.