Vložil Justitianus, 28. Květen 2022 - 11:02
  • Cartmanne, napsal jste: „Takze nyni uz se nikdy nemusime sejit, protoze, reknou, ze bylo schvaleno, ze muzou udelat per rollam bez podminek.“

Citujete zde jeden z „bodů“, ale přečetl jste jen písmenka a slova. Obsahu jste neporozuměl. Stanovy může změnit jedině nejvyšší orgán – shromáždění. Je vyloučeno měnit stanovy tak, že si statutáři sednou okolo stolu a začnou do stanov něco vepisovat.

Shromáždění podle Vámi citovaného „bodu“ rozhoduje pouze o tom, že pověřuje výbor aby zpracoval návrh nového (doplněného) znění stanov. K platnosti nových stanov bude samozřejmě nezbytné aby návrh byl pak schválen shromážděním. Takový stav nenastal: žádný návrh nebyl dosud ani vypracován, ani předložen k rozhodnutí.

Teprve po řádném rozhodnutí shromáždění o změně stanov budou statutáři povinni vypracovat nové úplné (konsolidované) znění stanov a předat je rejstříkovému soudu ke zveřejnění ve sbírce listin.


Mimochodem, cartmanne: Používáte jakési záhadné a nesrozumitelné zkratky. SV podle Vás jednou znamená „shromáždění vlastníků“, ale o šest slov dál v téže větě je to „společenství vlastníků“. Co je tedy to tajemné „SV“? Takto to je napsáno v návrhu usnesení?

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.