Vložil Justitianus, 26. Duben 2022 - 6:15

Hlupačko Eleonoro,

musela byste přečíst a pochopit ty judikáty, abyste se mohla o nich se mnou bavit. Ve všech třech judikátech šlo právě o „odtahy“ ve smyslu odstranit vozidlo a pak je vrátit zpět. Ostatně – jen blb jako Vy bazíruje na slovíčkách, která se běžně používají. Totéž ohledně „odtahů“ najdete i v oficiálních materiálech statutárního města Brna. Namátkou:

Tehdejší brněnský radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS) popsal v roce 2019 nový systém zavedený v Brně takto:

„Zpětný odtah v místě bude spočívat v naložení odtahovaného auta na odtahové vozidlo, které odjede z místa blokového čištění na jiné vhodné místo v okolí, počká na provedení čištění a následně vozidlo složí na původní místo.“

Na oficiálním webu statutárního města Brna je informace ze dne 12. března 2019 o novém postupu při čistění komunikací. Mluvčí Brněnských komunikací Vladimíra Navrátilová použila v textu celkem pětkrát slova „odtah“ a „odtáhnout“:

Odtažené auto se po vyčištění ulice vrátí zpátky na místo. (…) Auto Brněnské komunikace odtáhnou jen na dobu čištění a následně vrátí zpět na místo. Novinky v odtazích přinesou řidičům větší komfort, a dokonce i nižší poplatky. Za úkon zaplatí provinilci 1500 Kč. Dosud byla částka za dokonaný odtah ve výši 1800 Kč a dalších 120 Kč se platí za každý den na odtahovém parkovišti. Řidič najde za stěračem lístek informující ho o odtahu s datem a SPZ vozidla.“

Závěrem pro Eleonoru:

Vaše tvrzení že „odtahy v Brně skončily“ je nepravdivé! Je zřejmé, že vůbec netušíte co se v Brně děje při čistění komunikací. Odtahy vozidel samozřejmě neskončily. Odtahuje se dál. Pokutu zaplatíte jako dříve. Jediný rozdíl je od roku 2019 v tom, že odtažené auto je po skončení blokového čistění vráceno zpět na místo ze kterého bylo odtaženo.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.