Vložil Justitianus, 24. Duben 2022 - 22:40

Napřed jsem se zasmál, až jsem spadl ze židle. To kvůli Vašemu humornému citátu z rozsudku kterési popletené soudkyně. Okomentuji:

  • Příspěvky na správu domu NEJSOU paušálními platbami (Pauschal, flat rate, forfait).
  • NENÍ PRAVDA, že příspěvky na správu domu slouží k přesně definovanému účelu.
  • Naopak platí, že příspěvky na správu domu mohou být schváleny bez určení účelu a bez stanovení doby použití; to záleží pouze na obsahu stanov.
  • A samozřejmě platí, že příspěvek na správu může být stanoven jako jednorázová (neopakující se) platba. Maximální výše takového „překvapivého“ příspěvku může být omezena stanovami.

A teď k podstatě Vašeho dotazu:

  1. Vaše hlavní a zásadní chyba byla pořídit si byt v domě rozděleném na jednotky.
  2. Vaše druhá chyba je předpokládat že ostatní vlastníci jednotek se budou rozhodovat racionálně podle Vašeho názoru a podle Vašeho přání.

Tyto dvě chyby Vás dovedly tam, kde jste nyní.

Příspěvek „do SVJ“ je právně opodstatněný v okamžiku, kdy je vyhlášen výsledek hlasování na shromáždění, případně v okamžiku oznámení obsahu rozhodnutí přijatého mimo zasedání shromáždění. Takže si nechte předložit zápis ze shromáždění (s pozvánkou, s prezenční listinou a s výsledkem hlasování uvedeným v zápisu). Případně si nechte předložit všechny podepsané hlasovací listiny z rozhodování mimo zasedání.

Mimochodem, není pravda že by se o těchto případech zde nepsalo. Psalo se, dokonce osmkrát. Zadejte hledat „rdousící, resp. likvidační účinek“.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.