Vložil Justitianus, 18. Duben 2022 - 19:40

Kašlete na něj!

Nepomáhejte nikdy tomu, kdo chce porušovat zákon. Tím spíše platí: Nepomáhejte nikdy tomu, kdo chce abyste zákon porušili vy.

Za prvé:
Promeškal lhůtu. Měl celý rok na to, aby podal návrh. Podle § 1207 odst. 3 platí, že návrh měl být podán „před rozesláním pozvánky na shromáždění“. Jestliže pozvánka už je rozeslána, a dokonce už začala běžet třicetidenní lhůta podle § 249 odst. 1, pak by bylo v rozporu se zákonem cokoli posílat „dodatečně“. Nezabývejte se protizákonným návrhem!

Za druhé:
Podle § 1207 odst. 1 a 3 platí, že zařazení záležitosti na pořad shromáždění se provede na základě podnětu vlastníků jednotek, kteří mají více než čtvrtinu všech hlasů, nejméně však dvou z nich. Z uvedeného plyne, že nejste povinni zařadit záležitost kterou požaduje jediný vlastník jednotky. To platí i kdyby návrh byl podán včas.

Za třetí:
Podle § 1207 odst. 3 platí, že statutární orgán zařadí na pořad shromáždění požadovanou záležitost za předpokladu, že k takové záležitosti je navrženo usnesení nebo je její zařazení odůvodněno. Z uvedeného plyne, že nejste povinni zařadit záležitost, jestliže návrh neobsahuje všechny předepsané náležitosti. To platí i kdyby návrh byl podán včas a osobami k tomu oprávněnými.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.