Vložil Justitianus, 7. Duben 2022 - 11:00
  • Nikoli; garážníci se nestanou členy SVJ jen proto, že budou mít podíl na jedné jednotce. Členem SVJ je vlastník jednotky, nebo vlastník jednotek v domě. Jisté je pouze to, že spoluvlastníci jednotky mají povinnost určit jednu osobu, která bude vykonávat práva vlastníka jednotky vůči SVJ.
  • Komu budou platit a co budou platit – to netušíme. Zcela jistě budou platit stejné osobě jako ostatní vlastníci jednotek. Jediný rozdíl je, že u jednotky ve spoluvlastnictví může SVJ vymáhat dlužnou částku na kterémkoliv spoluvlastníkovi jednotky. Může si vybrat koho z nich zažaluje, například.
  • Dotaz o správě jednotky je nesmyslný. Jednotka nemá jediného správce! Jednotka se skládá z bytu či nebytu a z podílu na společných částech. Správci jsou odlišní. Správu bytu v jednotce budou vykonávat její spoluvlastníci. To je pouze mezi nimi jak si o tom rozhodnou.
  • Vztah SVJ k jednotce není a nebude žádný. SVJ má pouze ta práva a ty povinnosti, které se vztahují na část každé jednotky: na společné části domu a pozemku. SVJ by mělo vztah k (celé) jednotce pouze v případě, že je samo jejím vlastníkem.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.