Vložil Justitianus, 29. Březen 2022 - 13:37
  • Diskutujicí „není to tak (bez ověření)“ napsal: „Justine jste úplně mimo mísu. Řeší se tu zda je terasa v majetku vlastníka bytu nebo je společná pro všechny.“

Nikoliv. Nic takového se zde neřeší! Tazatelka se neptala na vlastnictví prázdného prostoru terasy. Jste buď blb, který to pochopit neumí, nebo troll, který to pochopit nechce.

V úvodním dotazu bylo jasně napsáno jak je to s terasou: jde o společný prostor, který slouží jen některému vlastníku jednotky k výlučnému užívání (§ 1166 odst. 1 písm. b bod 2). V úvodním dotazu je také napsáno jak je to s vlastnictvím stavebních konstrukcí okolo terasy. Z toho je třeba vycházet. Asi nejste schopen si to sám přečíst, takže cituji:

„… v prohlášení vlastníka je, že jakákoliv práce na podkladu pod dlažbou, který je považován za část střešního povrchu bude hrazena ze společného fondu pro dlouhodobou údržbu a opravy domu“.

Pokud nerozumíte tomuto jednoduchému textu v českém jazyce, oslovte ve Vašem okolí trpělivou osobu s rozumem průměrného člověka; ona Vám to už vysvětlí.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.