Vložil Petr, 22. Březen 2022 - 3:31

Měl byste se pochlubit, co již máte. Předpokládám že Prohlášení vlastníka. Připravte si stanovy, do těch si můžete dát (pokud se situace nezměnila) jistá omezení. Např. že

  • ve výboru by neměli být členové společné BJ,
  • vlastníci bytů s balkony by mohli/měli přispívat vyšší částkou než jen dle plochy bytu (už se zde totiž řešilo, že „někde“ patří k některým bytům i jakési terasy nezapočítávané do plochy) t.j. „výlučné užívání“ § 1180.

Nevím, zda je nutné dát do stanov (nebo plyne ze zákona) možnost používání plných mocí pro účast a hlasování na shromáždění.

Při čtení NOZ (toho nejnovelizova­nějšího) od 1158 nezapomeňte také na část Spolek (vybrané prgf od § 214) s odkazem na § 1221.

Ve stanovách dejte výboru omezenou pravomoc rozhodovat o výši zakázek bez nutnosti souhlasu nejvyššího orgánu SVJ.

Seznamte se s dalšími nejdůležitějšími zákony či Nařízeními (NV) 67/2013 (… plnění spojená s užíváním bytů …), 366/2013 (NV o úpravě … záležitostí byt. spoluvlastnictví) či jejich novelami. Nechť mi další diskutéři neplísní, že jejich čísla neznám.

Pokud nemáte bytové vodoměry, tak se na nich dohodněte, než někteří vlastníci poznají, že je pro ně výhodnější platit dle počtu osob.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.