Vložil Justitianus, 4. Březen 2022 - 14:42

Pane Janečku, ptáte se jak jsem zjistil že jste statutárem. Odhadl jsem to z toho, že neznáte zákon. To je u statutárů běžný jev.

§ 253

(1) Kdo zasedání zahájí, ověří, zda je členská schůze schopna se usnášet. Poté zajistí volbu předsedy zasedání a případně i dalších činovníků, vyžadují-li jejich volbu stanovy.

(2) Předseda vede zasedání tak, jak byl jeho pořad ohlášen, ledaže se členská schůze usnese na předčasném ukončení zasedání.

Z uvedeného plyne, že předsedající není oprávněn ukončit zasedání shromáždění svévolně, i kdyby nebylo schopné usnášení.

Pokud jde o člena který vyrušuje, chce to trochu kreativity.

Třeba si dejte do stanov (pokud to tam nemáte), že předsedající shromáždění řídí diskusi a uděluje a odnímá slovo jednotlivým diskutujícím. Schvalte si do stanov pokutu 50 Kč za každý případ kdy člen se snaží hovořit na shromáždění bez toho, že by mu bylo uděleno slovo, případně hovoří i po tom co mu bylo slovo odňato.

Při takovém porušení jednacího řádu předsedající oznámí udělení pokuty a zapíše se to do zápisu s časovým údajem a jménem rušitele. Na základě toho pak na závěr shromáždění rozhodne a potvrdí hlasováním celkovou výši pokut pro konkrétního člena SVJ. Tuto částku bude pak na něm vymáhat SVJ – právnická osoba.

Brzy jej přestane bavit platit 50 Kč pokutu za každé zbytečné otevření pusy.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.