Vložil Justitianus, 17. Únor 2022 - 16:02

Poslyšte, existují vůbec ty dvě jednotky? Rozhodující ovšem není co je zapsáno a zakresleno v prohlášení! Rozhodující je pouze co je vloženo v katastru: listy vlastnictví jednotek.

Předevčírem zde jeden popleta nebyl schopen pochopit známou skutečnost:
Katastrální úřad kašle na obsah prohlášení, a vůbec jeho obsah nekontroluje. Nemá k tomu žádný důvod! Pro katastrální úřad je prohlášení jen nějaký kus papíru, který se založí do šanonu.

Změna vlastnických vztahů nikdy nenastane tím, že se ve sbírce listin KÚ objeví nové či změněné prohlášení. Změna vlastnických vztahů (a vznik jednotky jako předmětu vlastnického práva) nastane teprve vkladem do katastru na základě žádosti o vklad.


Proto se Vás ptám zda ty dvě jednotky jsou jen imaginárně zmíněny a zakresleny na papíře v prohlášení, nebo zda reálně existují a mají v katastru založené listy vlastnictví. Pokud je to ten druhý případ, pak SVJ s tím nemá nic společného.

  1. Tvrdí oba vlastníci že ta příčka tam dříve byla? A jsou schopni to prokázat? Pak tedy budovu poškodil jeden z nich, nebo oba. Nikdo jiný k té zdi neměl přístup. Ať si to uvedou do původního (kolaudačního) sta­vu.
  2. Tvrdí oba vlastníci že ta příčka tam nikdy nebyla? Ať si ji vystaví vlastním nákladem, a SVJ ji pak převezme do správy jako společnou část domu. Vyřešeno.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.