Vložil Justitianus, 13. Únor 2022 - 16:42

Paní Brůhová, Děkuji Vám za upřesnění.

Napřed drobná poznámka: Není pravdivý názor, že „náš předseda SVJ je tak i pověřený správce majitele všech nájemních bytů“. Předseda SVJ je pouze předsedou SVJ. Smluvní (pověřený) správce je pouze správcem; ovšem nikoli správcem bytů! Je správcem společných částí domu, a to na základě soukromoprávní smlouvy sjednané se SVJ.


Pokud jde o komín, zapojení nového spotřebiče nic nebrání. Postačí když si objednáte/zajistíte „revizi před připojením spotřebiče paliv do nepoužívané spalinové cesty“ podle § 3 odst. 1 písm. c) vyhlášky č. 34/2016 Sb.. Zda bude nutné vyvložkování – to Vám sdělí revizní technik. (Toto si budete hradit sama.)

Nechápu proč vaše SVJ utrácí zbytečné peníze za naprosto zbytečné pravidelné revize komínů. Ty není zapotřebí provádět pravidelně. Nepředepisuje to žádný celostátně účinný právní předpis.

Naopak kontrola a čistění používaných komínů se musí provádět: čistění 2× za rok, kontrola kominíkem 1× za rok. Jestliže SVJ neposkytuje tyto služby, pak se o to musí postarat každý uživatel komínu na vlastní náklad (čistění je možné svépomocí).

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.