Vložil Justitianus, 22. Únor 2022 - 16:59
  • Radko, za prvé:

Skutečnost že účetní doklady se předloží jedině na výzvu FU – to jsem zde přece už napsal: „Pokud FÚ bude požadovat od účetní jednotky aby doložila své daňové tvrzení, pak jistě úřadu předloží (po výzvě) …“

  • Za druhé:

Neznáte zákon o účetnictví, proto stále nechápete. Podle § 18 odst. 3 písm. f) účetní závěrka obsahuje okamžik sestavení účetní závěrky. To jsem zde opakovaně psal. Ovšem to je pouze údaj o datu, případně hodině a minutě. Závěrka však neobsahuje podpisový záznam statutárního orgánu účetní jednotky. Ten se k sestavené závěrce připojuje dodatečně a není její součástí. I to jsem zde už prokázal.


Nezpochybňuji skutečnost, že účetní jednotka musí archivovat své účetní závěrky, a ke každé z nich musí byt připojen i podpisový záznam statutárního orgánu účetní jednotky. To je ovšem otázka archivace účetních záznamů. O tom se zde nebavíme!!!

My se zde bavíme pouze o zveřejní účetní závěrky podle § 21a odst. 1 zákona. Ke zveřejnění dojde jejím vložením do sbírky listin rejstříkového soudu. Podle § 21a platí, že účetní jednotky zveřejňují účetní závěrku v rozsahu, v jakém jimi byla sestavena. Z uvedeného plyne, že ke zveřejnované závěrce se nepřipojuje podpisový záznam statutárního orgánu účetní jednotky. Ten totiž byl k záěrce připojen teprve po jejím sestavení.

Ani zákon o účetnictví, ani zákon o veřejných rejstřících nic takového nevyžaduje. Pokud se domníváte opak, proč tedy nejste schopna citovat právní normu? Pročpak, Radko? Snad proto, že žádná neexistuje, že.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.