Vložil Justitianus, 23. Únor 2022 - 23:24

Člene, vy jste totálně popleten. Považujete to za „přelomový názor“? A v čem je přelomový, prosím pěkně?

  • Zákony zveřejněné ve Sbírce zákonů nejsou opatřeny „podpisy“ presidenta republiky, předsedy Poslanecké sněmovny, ani předsedy vlády. Objednejte si výtisk některé částky ze Sbírky zákonů a přesvědčte se o tom. Přesto jsou ty zákony platné a nikdo o tom nemá pochyby.
  • Stanovy vašeho SVJ jsou vloženy do sbírky listin rejstříkového soudu bez jakéhokoliv „podpisu“. Je to jen dokument – nejspíše naskenovaný soubor PDF. Přesto jsou platné a nikdo o tom nemá pochyby.
  • Jel jste někdy vlakem? Na železnici je 1043 stanic a 1847 zastávek. Na žádné z nich není vyvěšen Přepravní řád ČD v originále, s vlastnoručním „podpisem“ předsedy představenstva Českých drah. Podle Vás ten Přepravní řád neplatí? Co říkáte?

Už jsem podrobně zdůvodnil, že k účetní závěrce musí být připojený podpisový záznam podle § 18 odst. 3 pouze pro účely zákona o účetnictví. Připojením podpisového záznamu se ÚZ stane souhrnným účetním záznamem podle § 4 odst. 11 zákona o účetnictví. Ale účetní záznam přece nedává účetní jednotka nikdy z ruky! Je povinna jej archivovat!!!!

Pro účely zveřejnění i pro účely jiných právních předpisů bude podle okolností postačovat prostá (i neověřená) kopie účetního záznamu či účetního dokladu bez jakékoli průkaznosti, a samozřejmě bez připojeného podpisového záznamu. To platí i pro založení účetní závěrky do sbírky listin rejstříkového sou­du.

Čemu na tom nerozumíte?

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.