Vložil Justitianus, 30. Prosinec 2021 - 11:10

Stěhováku, podruhé: Nezachoval jste se podle mé rady a nepřečetl jste si text zákona. Ale protože mám dnes dobrou náladu, odpovím Vám.


  1. Poskytovatel1 (SVJ) je povinen doručit vyúčtování do čtyř měsíců od skončení ZO (§ 7); to ovšem ještě není (nemusí být) řádné vyúčtování znějící na správné částky.
  2. Zároveň běží lhůta pro doložení podkladů (do 5 měsíců od skončení ZO).
  3. Ode dne doručení vyúčtování nebo poskytnutí podkladů běží lhůta pro podání námitek (30 dnů ode dne doručení nebo doložení podkladů).
  4. Pak má poskytovatel1 ještě zákonnou lhůtu 30 dnů od doručení poslední námitky (§ 8) k vyřízení všech námitek a doručení případného nového (opraveného) vyúčtování.

Z uvedeného plyne, že příjemce1 (vlastník) může dostat do ruky řádné vyúčtování (nejpozději) na konci července, při splnění všech lhůt v zákoně uvedených. Teprve v tom okamžiku je postaveno najisto že vyúčtování je považováno za řádné a že už se nebude měnit. Toto vyúčtování bude podkladem pro zpracování vyúčtování služeb příjemci2 (nájemci).

Nájemce tedy může dostat do ruky řádné vyúčtování (nejpozději) někdy na začátku srpna. Po doručení vyúčtování nájemci jsou tam zase zákonné lhůty k vyžádání podkladů, podání námitky a vyřízení námitky. To jsme v polovině října. A stále budou dodrženy zákonem předepsané lhůty týkající se vyúčtování služeb …

A teprve v tom okamžiku může poskytovatel3 (nájemce) předat vyúčtování služeb příjemci3 (podnájemci).

Neptejte se mne proč je zákon napsán tak blbě. Ptejte se těch, kteří zákon schválili (200 poslanců a 81 senátorů parlamentu České republiky).

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.