Vložil Justitianus, 1. Listopad 2021 - 23:28

Huberte, pletete páté přes deváté.

§ 6 odst. 2

… rozdělí se náklady na vytápění v zúčtovací jednotce za zúčtovací období na složku základní a spotřební. Základní složka je rozdělena mezi příjemce služeb podle poměru velikosti započitatelné podlahové plochy (…). Spotřební složka je rozdělována mezi příjemce služeb úměrně výši náměrů stanovených měřidel (…) nebo zařízení pro rozdělování nákladů na vytápění s použitím korekcí a výpočtových metod, zohledňujících i rozdílnou náročnost vytápěných místností na dodávku tepelné energie danou jejich polohou.

§ 6 odst. 3

V případě překročení přípustných rozdílů musí být provedena úprava výpočtové metody.

Z uvedeného plyne, že napřed se provede rozdělení na složku základní a spotřební, a základní složka se rozdělí. Takto rozdělená základní složka se dále už nemění. Teprve pak – při rozdělování spotřební složky – přijdou ke slovu „výpočtové metody“ a jejich případná úprava tak aby nedošlo k překročení přípustných rozdílů.

Huberte, co jste napsal je tedy v rozporu se zákonem. Žádná úprava výpoočtové metody se nemůže týkat ani rozdělení na základní a spotřební složku, ani rozdělení základní složky samotné.

Nemůžeme vyloučit, že v domě tazatelky mají nějaký vlastní algoritmus (postup výpočtu) který neodpovídá zákonu. O tom však teď nic nevíme, takže pouze spekulujete o něčem co netušíte. Já bych raději nefantazíroval a počkal na informace od tazatelky.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.