Vložil adviser, 8. Září 2021 - 6:50

K těm obavám ze sledování ještě dodám jeden postřeh: Hodně SV (i BD) pořizuje kamerový systém pro sledování společných prostor za zákonem daných podmínek.

Odemykání vstupních dveří čipem se zavádí jednak jako komfort pro jeho uživatele, ale taky jako další bezpečnostní prvek. Protože umožňuje zaznamenávat čas průchodu konkrétního držitele. Způsob nahlížení do záznamu by se neměl nijak lišit od pravidel pro kamerový systém.

V takovém případě jsou obavy o ztrátu soukromí zbytečné. Jiná situace bude, když v domě dojde ke krádeži kola, podle vyšetřování v noci a zjistí se, že do domu v 02:30 vstoupil donašeč letáků. Na čip, který mu nechal pořídit náruživý milovník akčních cen p. Novák (příklad).

V každém případě pokud má čip plnit i bezpečnostní funkci, není překvapením jeho omezené (tedy nikoliv vyloučené) vydávání osobám, které v domě nebydlí. A pokud by s tím měla většina v SV/BD problém, mohou si místo vstupních dveří nechat namontovat lítačky jako do saloonu. Efekt s klíči/čipy vydávanými kdekomu v libovolném počtu bude totožný.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.