Vložil Krupp, 19. Srpen 2021 - 10:24

Pne Bucku,
jestliže v Metodickém pokynu k zákonu č. 67 2013 Sb. a k vyhlášce č. 269/2015 Sb. je uvedeno:
Hodnota nákladu (celkem základní a spotřební složka) na vytápění u příjemců služeb, kteří vykazují hodnoty nad přípustnou limitní hodnotou (tj. vyšší než +100%), bude odpovídat hodnotě 200% průměrné hodnoty za zúčtovací jednotku vztažená na 1m2 jeho započitatelné podlahové plochy.

Znamená to, že vlastník zaplatí 200% nákladu vztaženého na podlahovou plochu. S tím zbytkem je pak potřeba něco udělat a tedy se rozpočítá na další vlastníky. Je to dáno i tím, že prakticky není možno topit tak, abyste spotřeboval více než dvojnásobek tepla než ti, kteří topí „normálně“. K dvojnásobné spotřebě můžete přijít i tak, že vytápíte na „normální“ teplotu, ale máte smůlu a jednotky okolo vás netopí a zneužívají vámi produkované teplo.
Zkuste se zamyslet i nad tím, proč by tvůrce vyhlášky stanovil hranici 200%, aby se tomu, kdo ji překročil, odečetla a pak zase přičetla. Dává vám to nějaký smysl?

Jestliže tvůrce vyhlášky vydá metodický pokyn, kde je uvedeno, že příjemce zaplatí nanejvýš 200% a pak nějaký úředník napíše, že má zaplatit všechno, tak jedno z těch vyjádření není možno dodržet. Které z nich má podle vás menší váhu?

A k panu Justinianovi nemá smysl se vyjadřovat. Je to zakomplexovaný chudák, který se tu předvádí. Jeho cílem je prvotně někoho urazit nebo zesměšnit a potom odpovědět. Je pravda, že jeho odpovědi mívají hlavu a patu a mýlí se minimálně. To mu ale nedává právo urážet ostatní takovým způsobem, jak se v tom on vyžívá.
 Jirka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.