Vložil Justitianus, 29. Květen 2022 - 8:06

Die Welt ocenil Dominika Feriho z Teplic. Je nadějí Evropy, píše list


Zdroj: www .idnes .cz, publikováno 24. března 2017

Teplického radního, studenta práv a českou facebookovou „hvězdu“ Dominika Feriho ocenil německý magazín Die Welt. Zařadil ho mezi jedenáct politiků, kteří mohou pomoci překonat euroskepsi a krizi, do níž se projekt Evropské unie dostal. Dvacetiletý Feri je v žebříčku pátý. Anketě německých novinářů vévodí francouzský prezidentský kandidát Emmanuel Macron a Martin Schulz, sociálně-demokratický soupeř kancléřky Angely Merkelové v nadcházejících spolkových volbách. (…)

Feri je pravděpodobně nejaktivnějším českým politikem. Pokud nesedí na přednáškách na Právnické fakultě Univerzity Karlovy, objíždí zemi a přednáší o politice pro středoškoláky a vysokoškoláky. (…)

Informaci o tom, že se Dominik Feri v prestižním evropském deníku dostal mezi nadějné Evropany, na sociálních sítích nadšeně sdílejí jak sám Feri, tak mluvčí TOP 09 Ondřej Jakob, který mu už gratuloval.

„Upřímně, myslím, že Welt mě neuvěřitelně přecenil. Za důležité ale považuji, že vybrali někoho z TOP 09. Je to logické, protože jsme strana proevropská, ale to neznamená, že nemůžeme kritizovat kroky EU, jako je třeba směrnice o zbraních,“ komentuje Feri pro MF DNES své ocenění.

„Beru to i jako výzvu, že vedle zájmu o politiku se mám pokusit v mladých lidech vzbudit i zájem o EU. Je důležité, aby mladí nepodléhali zkratce, že EU přestavuje jen téma pomazánkového másla a různých regulací. A také aby si řekli, že řešením toho, co nám na EU vadí, není z ní vystoupit, ale vyslovit se pro reformu,“ dodává Feri.


Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.