Vložil Justitianus, 31. Květen 2021 - 5:48

Zda je možné vyžádat si výkaz činnosti

Jistěže je to možné. Je však téměř jisté, že dostanete velké prd. K povinnostem statutára nepatří sestavování nějakých osobních pracovních výkazů. Nejspíše tedy žádný takový výkaz nemá, a nebude jej sestavovat jen kvůli Vám.

Zda je možné požádat o nějaký audit

Jistěže je to možné. Když si ten zbytečný audit zaplatíte, proč ne. Objednejte si klidně dva nebo tři audity, budete to možná mít se slevou.

Zda je možné člena na základě pochybení odvolat 

Děláte si z nás srandu? To máte přece napsáno ve vašich stanovách! Jestliže se nás ptáte na věc, kterou můžete znát jedině Vy, pak zjevně nejste schopna orientovat se v běžných životních situacích.

Kdo by měl takové oprávnění?

Viz odpověď na předchozí otázku.

Zda je nějaká možnost vymoci odměnu zpětně za nevykonanou práci 

Odměna náleží za výkon funkce. Nikoliv za „vykonanou práci“. Nejde o závislou činnost! Statutár není uklízečka ani soustružník, nemá stanovené pracovní normy a není odměňován podle počtu vyrobených kusů, ani podle metrů čtverečních vytřené podlahy. Jestliže osoba je členem výboru a je zapsána v rejstříku jako člen výboru, pak vykonává funkci, nese ze zákona odpovědnost za řádné hospodaření a ručí veškerým svým majetkem za případnné škody. Jestliže za výkon funkce byla sjednána odměna, pak členovi výboru náleží tato odměna po celou dobu výkonu funkce.

O výši odměn může být rozhodnuto jedině do budoucna (nikoliv zpětně). Kdo rozhoduje o výši odměn jednotlivým členům výboru – to se nejspíše dočtete ve vašich stanovách, v rozhodnutí shromáždění, nebo ve smlouvě o výkonu funkce sjednané mezi SVJ a členem statutárního orgánu. Zjistěte si to, namísto psaní nesmyslných dotazů.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.