Vložil Zdeno (bez ověření), 11. Květen 2021 - 10:51

Myslím, že není problém na tato „neměřená místa“ umístit podružné vodoměry či IRTN a následně rozúčtovat všem, dle velikosti jejich podílu na společných částech domu a pozemku.

Nepřekonatelný problém to opravdu není, je to (obvykle) jen „věc peněz“ a z toho pak, zda to má smysl. Zrovna při těch úklidovkách ani moc ne (samozřejmě pokud nejsou veřejně přístupná, ale tam ani měření moc nepomůže, to spíš nějaká forma zajištění, aby si toho někdo nenapouštěl bazén…).

Vše záleží na tom , zda se vlastníci jednotek „zajímají“ o to, jak se hospodaří s jejich penězi!

Zrovna měření odběru vody v úklidovce je spíš vyhazování peněz (za vodoměry a jejich pravidelné výměny, náklady na odečet a rozúčtování atd.), objem tam spotřebované vody je proti jiným spíš zanedbatelný. Pokud se řeší typický problém – součty náměrů bytových vodoměrů se nerovnají náměru na fakturačním vodoměru – tak opravdu úklidovky nejsou ten hlavní důvod (ten je jiná třída přesnosti jednotlivých vodoměrů a z toho vyplývající „kumulované neměřené odběry (či ztráty)“ na bytových vodoměrech (co ale fakturační zachytí). Nebo občas i nepřesnost fakturačního :) ale ta zase není tak běžná.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.