Vložil Eva 2022 (bez ověření), 23. Srpen 2022 - 11:43

Dobrý den,

vidím, že se vyznáte. Náš právník nám také radil neřešit žalobu na náhradu škody, jelikož škodu těžko prokážeme a pokud ano, tak nám z ní bude náležet jen 1/6, která zůstane ve FO, kde ji SVJ stejně v budoucnu rozfofruje za to, co se odhlasuje na schůzi SVJ.

Tvrdil nám, že ze zákona předsedkyni (místopředsekdyně se odstěhovala a nic již neřeší) hrozí maximálně 10 tisíc pokuta – je to pravda ? To je opravdu směšná pokuta. Navíc jí zaplatí SVJ = z 1/6 my sami.

Nevíte, jak navlíknout žalobu, když předsedkyně SVJ letos do konce května (máme ve stanovách) nedala ke schválení / hlasování rozpočet a plán oprav. Také není loajální = neinformuje nás o všem stejně jako ostatní spoluvlastníky = v květnu bez schůze proplatila fakturu za 92 tis. (u částky nad 10 tisíc musí rozhodovat celé SVJ) → pokud byla schůze, tak mi o ní nedala vědět → rušit tuto schůzi u soudu ale nemá cenu, ostatní spoluvlastníci s nákupem dodatečného materiálu na opravu střechy souhlasili (soudím, dle podpisu faktury, byť stačí podpis statutárního orgánu).

Měla by žaloba vůbec nějaký úspěch ? Ostatní spoluvlastníci tvrdí, že vše dělá dobře. Pokutu 1 000 Kč už SVJ dostalo od Krajského soudu za to, že na OR pozdě zaslala účetní závěrku za rok 2021…

Děkuji za případné rady.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.