Vložil Petr, 3. Květen 2021 - 13:07

"V roce 2019 kdy jsme v bytě bydleli celý rok po vyučtování nám spravcovská firma vratila několik tisíc Kč. Avšak v roce 2020 ještě musíme doplatit což znamená skoro 40% navyšení spotřeby i když byt byl prazdný 5 měsíců.

… Správcovská firma BALENO real, tvrdí že

  • – – – – – – – – – –

v roce 2020 byla instalována nová dálkově odečitatelná měřidla s počátečním stavem nula a odebrána stará měřidla a zapsána poslední naměřená hodnota. Během instalace jste podepisovali protokol s uvedenými hodnotami a čísly měřidel. V přiloženém rozúčtování VYTÁPĚNÍ, TUV A VODY jsou na str. 2 tyto hodnoty uvedeny. Proto jsou náklady spočítány správně. Je možné pokud jste v bytě nebydlel, že došlo někde , např. na WC, k průtoku vody… "

Konec citace

  • – – – – – – – – – –

Z vyúčtování 2019 a 2020 můžete porovnat, kde došlo k „nárůstu“, protože neuvádíte, co způsobilo, že jste v r. 2019 dostali přeplatek, a v r. 2020 máte vysoký nedoplatek.

Nejspíše jde teplo s teplou vodu. Víte, že se 60 či 70 % spotřeby domu rozpočítává dle (třeba) počtu žeber jako u nás. Jen zbytek dle náměru v bytě. Takže někdo plýtval nebo jste zapomněli nastavit v r. 2020 radiátory jako jste je měli nastavené v r. 2019.

Je možné i to, že chybně měří měřič v domě.

Opakuji, pokud čtu dotaz pozorně, tak neuvádíte, v které položce došlo k nárůstu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.