Vložil Misme, 7. Květen 2021 - 15:28

Dobrá, zkusím znovu. Napsal jste: Je to svět, ve kterém výkon radiátoru PŘESNĚ odpovídá tepelným ztrátám místnosti, se započtením všech vlivů. Pak by bylo možné obejít se bez koeficientů. Pak jste rozepsal 4 body + další text.

Moje pochybnost u bodu č. 1 se týká toho, zda a jakým konkrétním způsobem by měly koeficienty napravovat chybně spočtené výkony radiátorů. Za celou dobu, co se této problematice věnuji, jsem nenarazila na to, že by někdo stanovoval koeficienty ve vazbě na chybně spočtený výkon v původní projektové dokumentaci budovy. K tomu se vázal můj první odstavec s poukazem na koeficienty stanovené „odbornými firmami“.

Další text, který jste napsal, se týká změn v topné soustavě, a tam přece nezpochybňuji existenci koeficientů. Zpochybňuji ale unifikovaný postup jejich stanovení „odbornými firmami“.

Na závěr dodávám, že celou tuto diskusi odstartovala věta: Projekt pro topení s určením tepelných ztrát vypracován byl pokud vím, podle toho se také stanovoval výkon jednotlivých radiátorů. Proč z toho nevypadli nějaké další korekční koeficienty nevím (možná právě kvůli měření kalorimetry…). (celý příspěvek: http://www.portalsvj.cz/…ani-tepla-27#…) a v tomto kontextu uvádím své příspěvky.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.