Vložil Zdeno (bez ověření), 7. Květen 2021 - 11:05

je vykompenzována právě instalací radiátorů s adekvátním výkonem a tudíž žádné koeficienty nejsou třeba – projektem máte dánu garanci adekvátní dodávky tepla vzhledem ke ztrátám.

Souhlasím (a opravdu nehledám „tajemno“). Jen, prosím, vezměte v úvahu, co jsem už psal – měří se odběr tepelné energie kalorimetrem (tedy měří se přesná absolutní hodnota, trochu rozdíl oproti IRTN – kalorimetru je fuk, jaká je teplota v jednotce a případně odkud prostupuje teplo, měří přesně to, co „proteče trubkami“ do radiátorů dané jednotky).

V této jednotce evidentně jsou radiátory s adekvátním výkonem (=vysokým kvůli ztrátám), proto se tam také spotřebuje hodně energie (co napočítá kalorimetr) a je to poznat na odchylce od průměru :) [co nekompenzují ani koeficienty na započitatelnou plochu].

Tedy pokud by bylo cílem, aby ta odchylka nebyla tak „vysoká“, tak jedině aplikovat (nějaký další) koeficient. Skutečný objem spotřebované energie to ale nezmění (ani to, že na část spotřeby tam se poskládají všichni), je to jen „zábava s čísly“ ; řešením by opravdu bylo jen to, pokud by pro tuto jednotku byla služba „dodávka tepla“ (vyúčtována podle zaznamenaného odběru na kalorimetru bez úprav/korekcí) a pro ostatní služba „vytápění“. Pochybuji že by s tím vlastník té jednotky souhlasil (=nenapadal nám vyúčtování), domnívám se, že (bez jeho souhlasu resp. souhlasu všech) taká kombinace v jednom domě ani není možná.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.