Vložil Justitianus, 4. Květen 2021 - 13:49

Oponente, vypadá to, že jste buď blb, nebo troll.

Píšete o jakémsi textu, který jsem si údajně „vycucal z prstu“. Zcela Vám ovšem ušlo, že jde o texty dva. A žádný z nich jsem si odnikud nevycucal. Oba texty jsou veřejně přístupné a já jsem je pouze citoval, a označil jsem u obou zdroj. Takže nediskutujete korektně, vymýšlíte si.

  • První z obou textů byl součástí celostátně účinného právního předpisu (vyhlášky č. 372/2001 Sb. k rozúčtování služeb) od roku 2002 až do dne 30.12.2015.
  • Druhý text je součástí aktuálního metodického pokynu, který k vyhlášce o rozúčtování služeb zpracovalo ministerstvo jako autor vyhlášky č. 269/2015.

Nikdy a nikde jsem netvrdil, že některý z těchto textů je přímo uveden v účinné vyhlášce. Takže lžete.


Zcela zbytečně popisujete obsah vyhlášky. Z mého vysvětlení i z citací které jsem uvedl je zřejmé, že k oddělení nákladu na jiný účel dojde ještě před zahájením rozúčtování. Oddělení nákladu použitého k jinému účelu je přece podmínkou řádného vyúčtování. Je to výslovně uvedeno jak v mých příspěvcích, tak i ve vyhlášce č. 372/2001, v metodickém pokynu k vyhlášce č. 269/205, a také přímo v zákoně č. 67/2013 Sb. (viz § 2 2 písm. f).

Předmětem rozúčtování služeb je pak pouze ten náklad, který byl skutečně použit na službu. Nikoliv náklad na vyplýtvané teplo. Ale chápu, že jste-li blb, přesahuje tato jednoduchá úvaha Váš duševní obzor.


Vzhledem k tomu, že se zde profilujete jako blb nebo troll, budete mazán.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.