Vložil Misme, 27. Duben 2021 - 19:48

Proč stahovat kalhoty, když brod je daleko? Přípravou nové legislativy se nestresujte předčasně, v tomto případě doporučuji nechat to „koňovi“, ten má větší hlavu.

Ptát se autora vyhlášky musíme všichni, kteří máme důvod se ptát, nejen odpovědní zástupci za SVJ, družstva. Totiž pro MMR, jak mne kterýsi z jeho zaměstnanců upozornil, je stěžejním kritériem četnost. Ne naléhavost problému, ale četnost, s jakou jsou na určitý problém upozorňováni. Proto situace, v jaké jsme se dnes ocitli, je důsledkem lenosti a lhostejnosti nejen zástupců korporací, ale, a to zejména, jejich členů. A „odborným firmám“ kvete, i přes jejich mnohdy neodbornost v „algoritmizaci“, pšenka.

Co máte na mysli touto větou?: Nejhorší pak je to, že podle stávající vyhlášky, pak na konci rozúčtovacího období příjemci služeb, který byl mimo limitní hranice předáte jen korunový náklad. Přece podle §7/2 ZoSl „Poskytovatel služeb ve vyúčtování musí uvést skutečnou výši nákladů na služby v členění podle poskytovaných služeb se všemi potřebnými náležitostmi, včetně uvedení celkové výše přijatých měsíčních záloh za služby tak, aby výše případných rozdílů ve vyúčtování byla zřejmá a kontrolovatelná z hlediska způsobů a pravidel sjednaných pro rozúčtování.“

Metodický pokyn určitě neřeší „přešlapy“ vyhlášky, to není jeho účelem.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.