Vložil MartinII, 19. Duben 2021 - 9:11

"V osobním vlastnictví koupený byt v bytovce o 4 nájemnících, … plynové topení s vlastním kotlem ve vlastním sklepě, jedna trubka od topení (vede jen vodu z kotle) vedoucí do naší kuchyně, vede přes kuchyň sousedů …, už jsme to takhle koupili. Sousedi …, že jim …trubka vadí a chtějí ji ze své kuchyně odstranit,…

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Myslím, že takových instalací kotle (lokální topení s kotlem ve sklepě) je více. Dle mne nejde o výjimku. Zvláště pokud není v bytě prostor pro umístění kotle.

Tazateli byly položeny správné dotazy.

  • – – – – – – – –

Vložil Macegriffin (bez ověření), 18. Duben 2021 – 21:31 A kudy vede druhá trubka zpět ke kotli? (ptám se jen proto, že píšete pouze o jedné trubce)

  • – – – – – – – –

Vložil * (bez ověření), 18. Duben 2021 – 18:57 Pokud máte byt ve vlastnictví, tak váš byt je jednotka a dům (bytovka) je rozdělený na jednotky. V tom případě musí existovat Prohlášení vlastníka. V něm by mělo být uvedené, jak je to s tou vaší trubkou, nebo s trubkami vůbec.

  • – – – – – – – –

Vložil Petr, 18. Duben 2021 – 19:12 „už jsme to takhle koupili.“

O této skutečnosti jste věděl už při koupi ?

  • – – – – – – – –

Dovolím si zmínit možnost věcného břemene, která by pro trubku vedenou „cizím“ bytem mohla platit stejně jako pro kabel vedený „cizí“ zahradou apod.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.