Vložil Justitianus, 19. Duben 2021 - 10:04

Pane Hrbku,

SVJ určitě neobdrželo Váš přeplatek za služby roku 2019. Není zřejmé od koho by SVJ mělo ty peníze obdržet. Takže to muselo být nějak úplně jinak.

Nejspíš Vám SVJ nevrátilo přeplatek, který vyplynul z vyúčtování služeb za rok 2019? To jste měl vymáhat.

Jestliže jste neuhradil zálohu na únor 2020 a SVJ provedlo vzájemné započtení nevypořádaných pohledávek, pak samozřejmě oba závazky zanikly v jednom okamžiku jejich vzájemným započtením. Máte tedy uhrazenou zálohu na únor 2020, jako byste ji uhradil Vy sám. Z Vašeho přeplatku za rok 2019 Vám SVJ nejspíš vrátilo zůstatek po provedení vzájemného započtení, tedy částku sníženou o tuto únorovou zálohu.

Nerozumím co míníte slovy „stahovat platby do roku 2020“. Peníze nemají žádnou mašličku. Už jsem Vám vysvětlil, že – pokud jste SVJ nesdělil účel Vašich plateb – mohlo si ty částky zaúčtovat podle své úvahy (při dodržení zákona).

Jestliže Vaše platby v lednu až březnu 2021 byly použity k úhradě Vašich dlužných záloh předepsaných na rok 2020, pak tyto tři částky samozřejmě jsou ve vyúčtování vedeny jako uhrazené zálohy na služby na rok 2020.

Celkovou výši Vašich záloh do toho prosím nemíchejte. O snížení záloh na služby jste mohl požádat. Že jste to neudělal je pouze Váš problém.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.