Vložil coverlet (bez ověření), 7. Březen 2010 - 15:25

Měli jsme stejný problém, zaparkovaná dvě motokola v jednom sklepě, skladování pohonných hmot. Byla to otázka jednoho měsíce, motokola byla pryč. Bytový dům, kolaudovaný, se suterénem, sklepy, nikoliv s garážemi a garážovým stání. Garáže a garážová stání v obytných domech mají jiné stavební podmínky. Když si uvědomíme, že pohonné hmoty, jsou hořlavina a ve většině domů ve sklepních prostorách vedou i plynové rozvody,je jasné,že z domu by nezbylo nic. Protože se vlastník bytové jednotky bránil, tak jsme mu předložili stanovisko pojišťovny, s největší pravděpodobností bychom odškodněni byli, ale veškerá škoda by byla pojišťovnou vymáhána na tom, kdo nerespektoval zákony a rozhodnutí členů společenství. Další poučení i odborné právní firmy ? Dobrý den, dotyčný porušuje ustanovení Zákona č. 133/1985 Sb. § 5 a násl. a dále vyhlášku č. 246/2001 Sb. Ve znění pozdějších předpisů. Roční požární prohlídka by měla o této závadě zpracovat protokol a můžete pak tento problém případně řešit i soudní cestou.

Vše bylo zpracováno a předáno dotyčnému proti podpisu, ještě tentýž den bylo vše vyklizené a navíc , ti , kteří měli ve sklepech sekačky na trávu, kanistry s benzínem, vše zmizelo. Vydali jsme i domovní řád, kde v odstavci užívání společných prostor domu a nebytových prostor patřících k nebytovým jednotkách – ve společných prostorách domu, je zakázáno odstavovat a parkovat motorová vozidla např. motocykly, motokola a užívat otevřeného ohně atd. Společné prostory domu, sklepy, nebyly kolaudovány, jako garáže motorových vozidel.

Výbor SVJ, ale i družstva si musí svou zodpovědnost uvědomit, musí chránit svou vlastní kůži, proto je třeba udělat vše proto, aby bezohlední a nezodpovědní lidé byli řádně poučeni, když jím to samotný rozum nekáže.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.