Vložil Justitianus, 7. Duben 2021 - 3:38

Probůh, tady se zase žvaní! Kradení cizích věcí namísto normálního lidského jednání? Koukám že někteří statutáři jsou už naprosto mimo realitu…

Rozepíšu podrobně co je třeba:

(1) Ze soukromoprávního hlediska zjistit zda vlastník domu souhlasí či nesouhlasí s neoprávněnými stavebními úpravami bytů. Z toho pak vyplyne další činnost SVJ. Soukromoprávní souhlas je možno udělit i dodatečně, po více letech po provedení neoprávněné stavební úpravy (viz rozsudek Nejvyššího soudu 26 Cdo 287/2018–155 ze dne 30.10.2018).

(2) Z veřejnoprávního hlediska je rozhodující názor stavebního úřadu a názor hasičů (HZS). Pokud změna stavby vyžadovala povolení či ohlášení, pak vlastník bytu má černou stavbu a problémy se stavebním úřadem. Hasiči se budou zajímat o oddělení požárních úseků: jestliže dveře z bytu na půdu neodpovídají parametrům pro požární úsek, pak nejspíš může přiletět pokuta i od hasičů, a požadavek na odstranění požární závady stavby. Pokud by byl požadavek na změnu účelu užívání části stavby jako sklad, pak se budete divit co všechno budou hasiči požadovat.

Nikdo nemusí krást perské koberce k tomu aby se věc vyřešila v souladu se zákonem.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.