Vložil Tomáš Neugebauer, 2. Duben 2021 - 10:57

Pane Novotný, na vaše dotazy není možné dát jednoznačnou odpověď.

Povinnosti v oblasti požární prevence jsou stanoveny v závislosti na konkrétním požárním nebezpečí, které se stanoví na základě začlenění – viz http://bozppo-neu.cz/…. Pravděpodobně vaším SVJ provozované činnosti budou zařazeny do kategorie bez zvýšeného požárního nebezpečí, což by pro vás znamenalo, že nemusíte mít zpracovánu dokumentaci PO.

Jak již jsem uvedl, může tomu být i jinak. Proto je nutné (zákonná povinnost) zajistit si posouzení provozovaných požárních nebezpečí k tomu kvalifikovanou osobou (technik PO, odborně způsobilá osoba v PO). Ta vám zpracuje dokument určující, do které kategorie jsou vámi provozované činnosti zařazeny. Na základě toho bude jasně definováno, jaké jsou povinnosti SVJ v oblasti požární prevence.

Pravděpodobně se bude jednat o kategorii bez zvýšeného požárního nebezpečí. Z toho vám vyplynou povinnosti uvedené zde: http://bozppo-neu.cz/….

Předpokládám, že požární směrnicí myslíte požární poplachovou směrnici. Byla-li vydána někým jiným (před vznikem SVJ), je pro SVJ neplatná.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.