Vložil Vlastník 28.03. (bez ověření), 29. Březen 2021 - 16:21

Zdravím, znovu tedy zkusím přiblížit podstatu:

Jak jsem již psal: Za rok 2020 si extr. předseda vyplatil zatím polovinu odměny za správu. Dle dohody si má vyplácet čtvrtletně jednu čtvrtinu roční odměny za správu, tedy mohl si již vyplatit celou odměnu za uplynulý rok 2020. 

Dle zákona může doručit vyúčtování za 2020 do konce dubna 2021, to jsem již psal v úvodním dotazu. Ale co pak? Proto se na situaci, kdy do konce dubna nedoručí v.s. chceme připravit již teď. Nejsme žádné ovce, jak jste napsal. Naopak aktivně jednáme. Jiného předsedu jako statutára chceme zvolit. Protože ten stávající se evidentně vyhýbá zajištění provedení stavebních a technických oprav, nereaguje na výzvy, vymlouvá se, jen neurčitě slibuje a stále oddaluje provedení.

Ale jedná se právě o to, jestli ten stávající externí předseda může po odvolání argumentovat v souladu se zákonem, že např.: „nevyplatil jsem si ještě finance za účetnictví, nemám povinnost vyúčtování dodat…“. Jestli by taková jeho námitka byla u soudu úspěšná, i přesto, že si vyplatit celou odměnu za správu již mohl a měl, viz. zmíněná dohoda a termíny k vyplácení odměn, také na bank. účtě SVJ je dostatek financí.

Nebo, aby neargumentoval tím, že: „odvolali jste mne během dubna, dle zákona mám do konce dubna na dodání vyúčtování za rok 2020, nic vám tedy nedodám.“

Otázka: Má jeho zatím poloviční vyplacení odměny za správu za rok 2020, vliv na případné úspěšné uplatnění a vymáhání nároku vlastníků u soudu na zaslání vyúčtování za rok 2020, pokud ho tedy nedodá do konce dubna?

Děkuji za reakci.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.