Vložil Justitianus, 15. Červenec 2021 - 8:45

Pane E_mane, lžete. Už jsem napsal, že se s vámi nebudu dále bavit, protože to nemá smysl. Pouze pro ostatní čtenáře podrobím rozboru alespoň prvni odstavec Vašeho textu. Jsou to samé nepravdy.

  • E_man napsal: „Nemohli jsme si schválit „příspěvek v současné výši“ do SVJ jiný, než nulový, neboť jsme v té době platili prokazatelně do tehdejšího SBD „dlouhodobé zálohy“ na opravu a zateplení střechy. “

NEPRAVDA! V prohlášení vlastníka budovy byl určen správce (tím se stalo bytové družstvo). Vlastníci jednotek si prokazatelně schválili (v roce 2009) dlouhodobé zálohy ve výši 30 Kč/m2, a hradili je samozřejmě na účet tohoto správce (SBD). Se vznikem SVJ přešla správa domu ze zákona na SVJ, avšak na schválené výši plateb se tím nic nezměnilo. Jediný rozdíl byl ten, že vlastníci začali své platby posílat na účet SVJ, namísto na účet bývalého správce.

  • E_man napsal: „Částka 30Kč/m2 byla číselným vyjádřením této zálohy, kterou si nájemci a vlastníci dlouho (cca 3 roky) před založením našeho SVJ pro tento účel (opravu a zateplení střechy) schválili.“

NEPRAVDA! Žádní nájemci si nic neschválili. Výši částky schválili pouze vlastníci jednotek v domě (jedním z těchto vlastníků bylo i bytové družstvo).

  • E_man napsal: „Ať se vám to líbí či nelíbí, nájemci (kteří spolurozhodli o výši záloh do SBD) neměli (a nemají) právo rozhodovat o výši příspěvku v našem SVJ.“

NEPRAVDA! Nešlo o žádné „zálohy do SBD“, nýbrž o zálohy na správu domu. A už jsem napsal, že o tom rozhodli pouze vlastníci jednotek. Podle § 15 odst. 2 zákona č. 72/1994 Sb. o vlastnictví bytů platilo, že „výši záloh si určí vlastníci jednotek usnesením shromáždění dopředu tak, aby byly kryty předpokládané náklady, které bude nutné vynaložit v následujících měsících i v dalších letech.“ O nějakých nájemcích se zákon nezmiňoval. Žádní nájemci neměli nikdy na shromáždění hlasovací právo!

  • E_man napsal: „Z tohoto důvodu nemohla být „současná výše příspěvku“ při založení našeho SVJ v roce 2012 jiná než nulová“.

NEPRAVDA! Jak je každému jasné (kromě E_mana) výše plateb jednou schválená vlastníky jednotek se nezměnila jenom proto, že namísto průvodního správce začal zajišťovat správu domu někdo jiný. Vlastníci jednotek mohli kdykoliv přijmout nové rozhodnutí a změnit výši svých plateb, ale neudělali to. Naopak: po vzniku SVJ ihned potvrdili na řádně svolaném a usnášeníschopném shromáždění, že jejich příspěvky na správu zůstávají „v současné výši“. To je těch 30 Kč/m2.


To byl pouze první odstavec z E_manova zbytečného, zavádějícího a obsahově nepravdivého textu. Dál už to nebudu komentovat, nemá to smysl.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.