Vložil Justitianus, 13. Únor 2021 - 12:30
  • AndyB, tážete se: Proč by nemohl dříve než v červnu 2021?

Uvědomte si, že pronajímatel může nájemci naúčtovat pouze prokazatelně vynaložené náklady na služby. Ty služby mu poskytuje SVJ. Takže časově to máme takto:

  • Vyúčtování od SVJ bude k dispozici do čtyř měsíců, tedy na konci dubna 2021. To ovšem ještě není konečné vyúčtování, protože kterýkoliv příjemce služby má celý měsíc na to, aby podal námitku – a celé vyúčtování pro dům se možná bude přepočítávat.
  • Pokud měsíc uplyne a nikdo nepodá námitku, teprve pak bude možné vyúčtování považovat za řádné a splatné. A teprve v tom okamžiku může pronajímatel provést řádné vyúčtování svému nájemci.
  • A už máme červen 2021.

Ovšem pokud bude podána námitka – což nelze předem tušit – pak SVJ předloží podklady do pěti měsíců na výzvu kteréhokoliv příjemce služeb, a pak se čeká ještě jeden měsíc zda tento příjemce služeb podá či nepodá námitku. Pak má SVJ 30 dnů na vyřízení námitky, a k tomu připočítejme 1 týden na doručení opraveného vyúčtování příjemcům služeb. A teprve v tom okamžiku může pronajímatel provést řádné vyúčtování svému nájemci.

  • A už máme srpen 2021.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.