Vložil RD (bez ověření), 27. Leden 2021 - 17:10

Pár zkušeností z praxe pro ty, co hledají složité cesty:
Obsahem standardních obchodních smluv o výměně vodoměrů je ustanovení o případném zpětném odběru starých vodoměrů za úplatu, (jejíž výše je minimální, nic finančně zajímavého). Správnou odpověď vám tudíž poskytne pouze vaše SVJ. Nikdy se mi nestalo, že by o starý vodoměr měl nějaký vlastník zájem. Pokud ano, ani tak by to nebyl problém, prostě by se do smlouvy uvedl počet vodoměrů minus kus, který si vlastník ponechal. Má to jedinou podmínku, aby onen vlastník vyjevil své přání před uzavřením smlouvy.
Repasovaný vodoměr nám naposledy ani dodavatel nenabízel, prý je doba boomu masového repasování starých vodoměrů již za námi.
Cena 1 ks vodoměru 500 Kč není nijak závratná. Zde platí přímá úměra, čím lacinější zboží, tím vyšší chybovost, aneb nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat laciné věci. Dálkově odečitaný kvalitní vodoměr umožní mnohem přesnější rozpočet spotřeby vody pro všechny a nikoho neobtěžuje. Předtím jsme nebyli schopni dát dohromady informace o spotřebě vody dříve než za několik týdnů, než jsme dohnali všechny vlastníky, takže vypovídací přesnost nulová.
Neúčtujeme měsíční poplatek za užití vodoměrů. Je to administrativně náročné a nevidím žádnou výhodu podobného řešení, když pro nic, tak proto, že nevím jaká bude cena výměny za 5 let. Při výměně uhradí každý vlastník celou cenu jeho podílu výměny najednou a pak má 5 let vystaráno.
Prohlášení vlastníka neřešíme, ať je to tak či onak. Jaký by mělo smysl platit Kč 2 000 za změnu prohlášení, když společné zajištění výměny je finančně i organizačně pro všechny výhodnější.
RD

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.