Vložil Justitianus, 17. Leden 2021 - 13:40
  • Pane Novaku, napsal jste o problému „… jehož řešení je nad možnosti jednoho člena SVJ“.

A právě v tom je Vaše chyba a Váš základní omyl.

Záležitost není řešitelná v rámci SVJ mezi členy SVJ. To jsem Vám přece už napsal! Záležitost je řešitelná jedině v rámci spoluvlastnictví Garáže rozhodnutím přijatým mezi spoluvlastníky Garáže. Dokud toto nepochopíte, je zbytečné abych zde dále komunikoval.


Je bezvýznamné co developer snad uvedl v jednotlivých kupních smlouvách. Ty ostatně zavazovaly pouze prodávajícího (developera) a kupujícího (nabyvatele ideálního podílu na jednotce). Závazky z kupní smlouvy mohl kupující vymáhat pouze na prodávajícím, a to pouze do doby než developer ztratil nadpoloviční většinu. Obsah kupních smluv je tedy pro ostatní spoluvlastníky významný asi tak jako tiché, krátké uprdnutí ve vlahém pdzimním večeru.

Jestliže všichni dodržují „výkres od developera“, pak jde nepochybně o konkludentně sjednanou dohodu všech spoluvlastníků Garáže. Tato dohoda je bezpochyby platná a vymahatelná, samozřejmě pouze do doby, než spoluvlastníci Garáže přijmou (většinově) jiné rozhodnutí o využití jejich společného majetku.

Řešit nějaké odškodnění z důvodu „porušení stavebních norem“ je předem odsouzeno k neúspěchu.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.