Vložil Justitianus, 14. Leden 2021 - 22:00

Takže vidíte, co všechno se dá zjistit četbou stanov.

Z toho plyne,že poskytovatelem služeb je SVJ – právnická osoba. Pokutu můžete vymáhat na SVJ. Spočítejte si její výši. Připravte se na to, že SVJ nejspíše namítne promlčení nejstarších dlužných částek. Viz ustanovení zákona č. 89/2012 Sb. o promlčení. I tak to bude pěkná suma: výpočtem mi vychází 126000 Kč.

Otázka je zda soud případně zohlední skutečnost, že jako člen SVJ jste měl možnost ovlivnit chování SVJ a mohl jste právnickou osobu kdykoliv vyzvat, aby dodržovala zákon a doručila Vám vyúčtování služeb. Nic z toho jste však neučinil. Je tedy možné, že soud Vám přizná jen část zde vypočtené částky pokuty.

Jsou v tom Vámi citovaném textu také jednoznačně určena pravidla rozúčtování služeb – podle spoluvlastnického podílu. To je sice překvapivý způsob rozúčtování (a u některých služeb zřejmě naprosto nesmyslný) – ale bylo to takto řádně schváleno a žádný příjemce služeb se proti tomu neohradil, ani se neobrátil na soud v prekluzní lhůtě. Takže to nepochybně platí.

Takže i za studenou vodu platíte podle Vašeho spoluvlastnického podílu. Do nebytové jednotky „sklep“ ovšem nemůže být služba poskytována, jestliže tam není vodovod. Za sklep tedy nemáte hradit nic ani na zálohách. Jak se zařídit do budoucba už jsem Vám poradil.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.