Vložil MartinII, 5. Leden 2021 - 14:09

Je to ve svém výsledku stejný případ, jako když živý vlastník neumožní přístup kvůli odečtu. Na určení spotřeby v takovém případě přeci právo pamatuje.

Pokud nemáte u dotyčného bytu problémy s placením měsíčních Příspěvků správy domu a Zálohami služeb, a s tak to jste na tom dobře.

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

www.portalsvj.cz/…nekomunikuje

Odečet vody – vlastník neumožnil přístup k vodoměru a nekomunikuje

Vložil Petra (bez ověření), 7. Leden 2019 – 15:11 :: Vodovod

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak postupovat v případě, že vlastník bytové jednotky v domě, kde je SVJ a kde správce pravidelně 1× za rok provádí odečet vody, s tímto správcem nekomunikuje a neumožní přístup k vodoměru. Něco mi říká, že tomuto vlastníkovi není možné naučtovat celý zbytek spotřeby v domě, i když se mi to zdá logické. Nebo ano? Je na to případně nějaká vyhláška?

Přidat komentář

  • – – – – – – – – – – –

Vodoměr na studenou vodu

Vložil Zvídavý (bez ověření), 7. Leden 2019 – 16:39

V případě studené vody pravidla zákon o službách neřeší a proto by měla být pravidla uvedena ve stanovách jak uvádějí i příspěvky výše.

V případě teplé vody by se postupovalo podle zákona o službách č. 67/2013 § 6(4) „…Neumožní-li příjemce služeb instalaci vodoměrů na teplou vodu nebo přes opakované prokazatelné upozornění neumožní jejich odečet, nebo je neoprávněně ovlivní, činí v daném zúčtovacím období u tohoto příjemce služeb spotřební složka nákladů trojnásobek průměrné hodnoty spotřební složky nákladů připadajících na 1 m2 podlahové plochy zúčtovací jednotky.“

a uvedený postup je možné zapracovat i do pravidel pro studenou vodu ve stanovách a podle něho postupovat.

odpovědět | hodnocení +3

  • – – – – – – – – – – – – – – – – –

pro Petru – neumožnění odečtu vody, nefunkční bytový vodoměr atd

Vložil Petr, 9. Leden 2019 – 17:48

Na to snad platí Vyhláška o směrné spotřebě vody. Je tu zde o tom hodně vláken. Neznám aktuální znění Vyhlášky, ale přečtěte si

voda.tzb-info.cz/tabulky-a-vypocty/94-smerna-cisla-rocni-potreby-vody

Probléme je nejen při neumožnění odečtu, ale i při nefunkčním bytovém vodoměru či podezření, že s ním bylo manipulováno.

odpovědět | hodnocení 0

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

www.stavebniklub.cz/…Ki-n-QUsXfs/

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

www.tzb.info

https://voda.tzb-info.cz/…-sb-o-vodach

Tabulka „Směrná čísla roční potřeby vody“ Směrná čísla potřeby vody stanovuje vyhláška č. 120/2011 Sb. Směrná čísla roční potřeby vody určují potřebu pitné vody a zpravidla i množství vypouštěné odpadní vody. Směrná čísla roční potřeby vody se mimo jiné použijí jako pomůcka pro rozúčtování, když nedojde k dohodě alespoň s polovinou spotřebitelů vody v domě s měřením v patě domu.

K výraznému snížení směrných čísel došlo v r. 2011 (Např. u bytů z 56 (46) m3.os/rok na 36 a u hotelů ze 160 na 45 m3.lůžko/rok).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.