Vložil Petr87, 29. Prosinec 2020 - 20:19

Dobrý den,

jako předseda malého SVJ o 6 bytech Vám mohu dát jednoduchou a fungující radu. Předseda společenství, případně výbor, si musí být jist sám sebou. Tzn. dělat všechno podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, resp. zejména podle platné vůle vlastníků, a mít alespoň základní ponětí o související legislativě.

V takovém případě můžete s klidem jakéhokoliv potížistu poslat do patřičných mezí. V případě, že pošle potížista policii, stačí podat vysvětlení, proč jsou požadavky potížisty nesmyslné.

Pokud předseda agendě SVJ nerozumí a není si jistý svým konáním, je bohužel každá rada drahá.

Na každém shromáždění nabízím nahlédnutí do všech dokladů, protože u 6 jednotek toho je opravdu minimum – do 1 šanonu se vejde několik let. Nikdy nikdo nahlédnout nechtěl, ovšem v případě, že by se objevil potížista, který by se čehokoliv dožadoval, mohl bych jej odkázat na to, že nahlédnutí neustále nabízím, přinejhorším i včetně svědeckých výpovědí ostatních vlastníků.

A ještě dovětek – pokud výše uvedené vlastnosti nemá předseda a zároveň má dům správce, je NEZBYTNĚ NUTNÉ takové vlastnosti požadovat po správci.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.