Vložil Justitianus, 26. Prosinec 2020 - 10:45

Radka se opět mýlí. To je u ní časté. Byt se nikdy nepronajímá „rodině“, neboť „rodina“ není osoba. Nemůže tedy vstupovat do právních vztahů, ani podepisovat nájemní smlouvu.

Byt se pronajímá osobě, která je v nájemní smlouvě uvedena jako nájemce. Tato skutečnost je notorieta! Tato osoba – nájemce – má odpovědnost za to komu umožní vstup do bytu, případně užívání bytu spolu s nájemcem. Nájemce může do bytu přijmout členy své domácnosti. Pouze nájemce je povinen hradit nájemné a částky za služby spojené s užíváním bytu. Pouze s touto osobou je pronajímatel v právním vztahu.

  • Podle § 2270 zákona č. 89/2012 Sb. platí, že uzavře-li nájemní smlouvu s pronajímatelem více osob, stanou se společnými nájemci bytu; společným nájemcem bytu se stane i osoba, která se souhlasem stran přistoupí ke smlouvě.

Z uvedeného plyne, že nájemcem bytu může být více osob (společně a nerozdílně). V tom případě může pronajímatel vymáhat platby za byt na kterémkoliv ze společných nájemců. Pro tazatelku je ovšem bezvýznamný obsah nájemní smlouvy. Dodržování pravidel slušného soužití bude vymáhat na vlastníkovi jednotky.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.