Vložil Jaromír Kreml, 24. Prosinec 2020 - 13:55

Pane Justitianus,

jak už jsem několikrát uvedl, nepovažuji se za nějakého odborníka v uvedených záležitostech, ale vzhledem k tomu, že mám k dispozici přesná data o odečtených dílech a že si také každoročně dělám své vlastní vyhodnocení a analýzu, tak se nedomnívám, že „absolutní počty dílů na indikátorech jsou bezvýznamné“.

Nemyslím si, že to, že nám účetní firma účtuje asi o 1/3 vyšší počet naměřených, tedy těch skutečně spotřebovaných dílů než před zateplením domu, je správné a že je to bezvýznamné … …

Rovněž si myslím, že svůj význam – a konkrétní dopad na naše náklady – má i to, že nám byly svévolně změněny hodnoty polohových koeficientů a tím právě dochází k vyšším počtům přepočtených dílů. Dokazují to konkrétní fakta o součtech naměřených dílů v našem domě, které jsou po zateplení domu o tu asi 1/3 vyšší než před jeho zateplením !!!

A právě tento vyšší počet přepočtených dílů přispívá k tomu, že jsou nám nakonec účtovány nesmyslně a přemrštěně vysoké přepočtené díly, protože naše účetní firma si k těm už nesprávně a podvodně přepočteným dílům (na základě svévolně změněných koeficientů) ještě navíc „přihazuje“ další desítky tisíc dílů – v letech 2016 – 2019 – to bylo v rozmezí 24 – téměř 40 000 dílů !!!

Ta čísla jsem si nevycucal z prstu, ale vycházejí z našeho vyúčtování a z „Přehledu o spotřebě tepla“, který ta firma co nám dělá odečty, svévolně zpracovává a rovněž svévolně poskytuje naší účetní firmě – bytovému odboru města.

Mám k tomu zpracovány přehledné tabulky za naši bj i za celý dům a rád Vám je poskytnu, aby jste se mohl přesvědčit o tom, že ta čísla jsou skutečně reálná a pravdivá. Chtěl jsem ty tabulky dát i do tohoto textu, ale po vložení ta čísla nezůstávají v tabulce a jsou taková chaotická a nepřehledná.

Proto Vás chci požádat o Váš soukromý mail, abych Vám to mohl poslat i s mým vysvětlením a komentářem. Zaslal bych Vám i tabulku více účtovaných dílů než bychom měli mít na základě původních koeficientů z roku 2014, tabulku výpočtu ceny za 1 díl a tím i účtovaných více nákladů, které za ty roky 2016 – 2019 dávají dohromady mnou uvedenou částku 442 479 Kč. Z těchto přehledných tabulek a mých komentářů také pochopíte i sled událostí, to proč ta vyúčtování nákladů jsou nesprávná i to, které nesprávné postupy k tomu vedly a také i škody, které nám to způsobuje.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.