Vložil Jaromír Kreml, 20. Prosinec 2020 - 14:34

Pane Justitianus,

děkuji Vám za odpověď, výpočet a vysvětlení. Rozumím tomu všemu, jen zatím ještě nevím a nechápu – jako laik -, z čeho se vychází, jaká data se berou v úvahu v 1. a pak ve 2. kole rozúčtování … Ta naše účetní firma nám totiž v tom vyúčtování vyúčtovala více než je Vámi vypočtený min. náklad !!! Účtovala nám za dodávku tepla 7 854,34 Kč, ale v této konečné ceně je použito několik nesprávných dat, včetně těch nesprávně vypočtených přepočtených dílů … …

Pro Vaše pochopení složitosti a nesprávně zpracovaného vyúčtování Vám tedy budu muset uvést některá fakta a skutečnosti, která svědčí o určitých podvodech a machinacích naší účetní firmy v součinnosti s firmou, která nám dělá odečty dílů „tepla“.

Tyto podvody jsou na našem Sv páchány již od roku 2015, ale naše vedení Sv jsou neschopní lidé, kteří se podíleli na vytvoření podmínek k těmto podvodům a machinacím. Proto také tyto problémy neřeší, nemají ani zájem je řešit a dělají všechno proto, aby se ani nedostaly na jednání shromáždění Sv (dále jen shSv) … …

Ty podvody jsou založeny na tom, že v roce 2015 – po zateplení našeho domu v roce 2014 – nám firma, která nám dělala odečty dílů, – svévolně, bez vědomí a souhlasu naše shSv provedla změny hodnot polohových koeficientů směrem nahoru !!! A tato firma – také bez vědomí a souhlasu našeho shSv – tyto odečtené díly svévolně přepočítává na základě těch svévolně změněných koeficientů a rovněž svévolně je poskytuje té účetní firmě – což je bytový odbor města. Ten je bez jakéhokoliv ověření či kontroly považuje za tzv. „hotové podklady“ a tím, že používá tyto zkreslené a podvodně zpracované podklady, tak pochopitelně a samozřejmě i ta vyúčtování logicky jsou a musí být také zkreslená a podvodně zpracovaná !!!

Mohl bych Vám uvést konkrétní fakta o těch podvodech i o tom, jaké dopady to má na výsledky našich vyúčtování, to ale teď není podstatné … Uvedu Vám jen, že za poslední 4 roky – za roky 2016 – 2019 – naše společenství těmito podvody přišlo o 442 479 Kč, což dělá v průměru 110 620 ročně !!!

A právě s těmito podvody souvisí i ta naše nesprávně zpracovávaná vyúčtování již od roku 2015 !!! Protože to ale nikoho ani v našem Sv, ani na Městú nezajímá, nikdo to nechce uznat a proto to ani nikdo neřeší !!!, tak jsem byl nucen si najmout právního zástupce, se kterým to již dva roky řešíme … …

A nyní k tomu vyúčtování za rok 2019, k tomu mému dotazu o výpočtu minimálního nákladu bj, což je jen jeden – dílčí – problém … …

Ta naše účetní firma – bytový odbor města – v tom vyúčtování použila několik nesprávných dat. Jeden z nich je ta nesprávná výše přepočtených dílů. Jak už jsem uvedl, my jsme za ten rok měli odečtených, tedy skutečně spotřebovaných dílů 2 882. Pokud by nám tyto díly přepočetli dle původních koeficientů za rok 2014, tak by nám měli účtovat je 2 328,60 dílů. Ta firma, co nám dělá ty odečty a svévolně nám změnila ty koeficienty, nám tedy je nesprávně a podvodně přepočítává dle těch nových koeficientů, a to tedy jim vyšlo na těch 3 106,08 dílů … …

Tato výše se ale naší účetní firmě zdála příliš nízká, a tak nám tyto už jednou nesprávně přepočtené díly ještě znovu přepočetla na základě toho přepočtového koeficientu 2,0709 a naúčtovala nám ve vyúčtování – 6 432,036 dílů !!! Což se mě nezdálo správné a proto jsem vznesl ten dotaz.

Druhým nesprávným údajem se kterým ta účetní firma pracovala je nesprávný součet přepočtených dílů náměrů indikátorů vytápění v celém domě, protože ta naše účetní firma nezměnila koeficienty jen naší bj, ale všem bj v celém Sv !!!

Proto dochází k neuvěřitelným, až doslova ke skandálním účetním operacím, podvodům a machinacím !!!

Ty ale teď nechci řešit, proto Vám jen uvedu, že náš dům měl např. za rok 2015 – kdy se již částečně projevil pokles spotřeby TE v prokazatelné výši 29,49 % poté, co byl na podzim roku 2014 náš dům již zateplen -, tak za ten rok 2015 jsme měli odečtených dílů 78 202 a účtovaných 92 001,53.

Ale za rok 2016 nám údajně odečetli – 104 753 dílů … – asi o 1/3 více po zateplení domu !!!, a přepočtených jsme měli vyúčtováno – 156 353,19 dílů !!!

Ale i tyto již nesprávně a podvodně přepočtené díly se asi zdály naší účetní firmě – bytovému odboru města – málo …, a tak si ještě dalších 23 886 dílů „přihodili“ a vyúčtovali nám 180 239 dílů !!!!!

Takto obdobně tomu bylo ve všech letech 2016 – 2019, kdy nám odečtené díly – zhruba o 1/3 vyšší než před zateplením domu …, byly nesprávně přepočítávány v rozmezí 117 až 158 000 dílů, ale skutečně účtovány nám byly výše v rozmezí od 170 do skoro 190 000 dílů !!! Tedy minimálně o 100 % více, než nám bylo účtováno před zateplením domu !!!

A nyní zpět k Vaší odpovědi a mému dotazu. Abych si mohl být 100 % jistý – protože budeme muset podat žalobu, jiná možnost se zatím nerýsuje, protože na Městú nikdo není schopen ani ochoten pochopit to, že bom porušuje zákon o bydlení a že nám účtuje naprosto nesmyslné a skandální výše přepočtených dílů … -, tak potřebuji znát a vědět, zda ta Vámi vypočtená výše minimálního nákladu je správná ?! Zda ji můžu brát jako objektivní a skutečně správný fakt a vycházet z něj ?!

Jaká data a co všechno tedy je předmětem nebo součástí výpočtu v 1. a ve 2. kole zpracovávání vyúčtování ??? Na základě čeho neměl být náš byt zařazen do 2. kolo zpracovávání vyúčtování ???

Můžu i po tomto obšírnějším vysvětlení a uvedení dalších faktů skutečně počítat s tím, co jste uvedl na závěr, že u naší bj "jde jednoznačně o určenou částku, kterou si můžu zkontrolovat i bez znalosti náměrů indikátorů " ?!

Děkuji Vám upřímně za odpověď.

Jaromír Kreml

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.