Vložil MartinII, 8. Prosinec 2020 - 23:12

Vložil brevla, 8. Prosinec 2020 – 13:32 :: Ostatní

„… nejde nám televizní příjem. Z výboru nám poslali opraváře a po proměření nám řekl, že chyba není u nás ale u někoho nad náma. … Když se chceme dívat na televizi tak ať si oběhneme lidi v bytech a zkontrolujeme si to. Prý to není jejich věc“

Doplňující dotaz: – Rušeny jsou všechny kanály nebo jen některé ?

Nemůže to být firmě „jedno“, pokud neprokáží že není chyba na „jejich straně“. Pochybuji, že si tak mohli vysvětlit znění smlouvy o údržbě STA.

„Co“ si máte zkontrolovat, když neznáte příčinu ? Ve filmu „Zítra to roztočíme drahoušku“ byl u Bartáčků problém s (pokud se vyjádřím správně) neodrušeným fénem rodiny Novákových.

Smlouvu o STA si rozhodně nechte předložit.

www.televizniweb.cz/…zvodu-a-sta/

Jedná se především o rušení v pásmu nebo v okolí pásma 90 0Mhz, 1800 MHz a 2000 MHZ. Nežádoucí rušení od profesionálních komunikačních služeb může mít i jiné kmitočty. … zdroj rušení, který může ovlivnit digitální příjem, jsou domácí telefony, baby monitory -chůvičky a jiná zařízení pracující v mezinárodním pásmu DECT.

Další možné rušení STA je i od radioamatérů. Toto rušení řeší ve svých pravomocech Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Bohužel, jak je z praxe někdy známo, rušení většinou svedou na nejbližšího radioamatéra v okolí, aniž by detailně posoudili stav STA a především kabelový rozvod a hlavně kvalitu antény a anténního zesilovače.

… není radno podceňovat všechny prvky rozvodu STA a v maximální míře se vyvarovat všem „nástrahám“ rušení digitálního příjmu, neboť kostičkování nebo úplné výpadky terestrického a satelitního příjmu televizního vysílání jsou nepříjemné především pro koncové uživatele STA – televizní diváky, kteří nemohou stav STA ovlivnit.

Rušení digitálního příjmu provozem LTE O rušení provozem LTE bylo hodně již napsáno …

Další možné rušení v rozvodech STA Častým jevem je rušení rozdílem zemních potenciálů, kde „brum“ znepříjemňuje poslech u TV přijímačů. … například při propojování rozvodů STA s více domy, kde je jedna domovní stanice, na kterou se napojují další domy.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.