Vložil Justitianus, 9. Leden 2021 - 11:31

Paní Bateloch1, už jsem Vám napsal, že jste se dozvěděla pitomosti. Na parcele to vůbec nezáleží. Parcelu je možno rozdělit.

Vaše chyba je jinde: Opět připomínám, že máte naprosto popletené myšlení.

Zda v domě už je (či bude založeno) jedno SVJ závisí pouze na obsahu prohlášení vlastníka budovy: Je-li v katastru vloženo jedno prohlášení pro budovu, výsledkem může být pouze jedno SVJ. To jste v prosinci ostatně jasně napsala: je pouze jedno prohlášení pro celou budovu. I kdyby SVJ pro dům dnes ještě neexistovalo, mohli byste za tohoto stavu pouze založit jedno jediné SVJ. V žádném případě dvě SVJ.

S Vámi už dva měsíce cloumá závist, která Vám zatemňuje mozek: Vaši sousedé ve druhém vchodu jsou spoluvlastníky půdního prostoru, stejně jako Vy. Vy zde ale špekulujete o tom jak je připravit o jejich podíl. Takové počínání je nemravné, protizákonné a ostatně i neprůchodné. Nechte toho.


Pokud chcete mít dvě SVJ po čtyřech jednotkách, to by se muselo napřed zrušit současné rozdělení domu na jednotky a stavba by se musela v katastru rozdělit na dvě samostatné stavby (i s tím rozdělením pozemku pod budovou). Pak může být do katastru vloženo nové prohlášení pouze pro vaši část stavby (4 byty). Ke zrušení jednotek, rozdělení pozemku a rozdělení na dvě budovy je samozřejmě nutný souhlas všech vlastníků jednotek. Vy snad máte souhlas všech? Nemáte.

A rozdělení jediné stavby na dvě je možné z hlediska stavebního práva pouze za předpokladu, že každá z obou částí budovy může samostatně plnit základní funkce budovy. Tedy obě části by nesměly mít společné centrální vytápění, společné (propojené) sítě plynu, vody a elektřiny, společnou kanalizaci, nesměly by mít společnou střechu, ani společné základy, ani žádnou společnou zeď.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.