Vložil Daniel Čada (bez ověření), 13. Říjen 2020 - 11:07

Podle mimořádného opatření vlády č. 1021 z 12. 10­. 2020:

  1. Je zachována výjimka z hromadných akcí pro podnikatelskou nebo jinou obdobnou činnost. SVJ nesmí podnikat, ale podle mě lze jeho činnost považovat za jinou obdobnou činnost. Pokud ne, co je tedy „jinou obdobou činností“?
  2. Je přidána výjimka: „ osob, které společně konají činnost, ke které jsou povinny podle zákona, a je tuto činnost nezbytné konat ve vyšším počtu osob“. Shromáždění je povinné konat ze zákona a v počtu vyšším, podle množství členů společenství. Tuto výjimku tedy považuji za splněnou.
  3. Vláda konkretizovala výjimku pro nejasně vymezené „veřejné osoby“ z minulého mimořádného opatření na „veřejnoprávní osoby“. Veřejnoprávní osoby je už jasný termín a vymezuje tím orgány veřejné moci, jako jsou obecní, úřady krajské úřady atp. Tím tato výjimka pro SVJ padá.

Konání shromáždění SVJ má podle mě hned na dvou místech výjimku. Myslím, že nyní nikdo ze členů nebude vyzývat k jejich konání, ale jakmile mimořádná opatření skončí, vše bude zapomenuto, tak by mohli členové společenství těmito výjimkami úspěšně argumentovat a najednou můžeme být obvinění z nečinnosti a nakonec z nedodržení §1027 NOZ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.