Vložil Justitianus, 5. Říjen 2020 - 18:32

Pane anon1234, vždyť Vy jste to zase popletl! Vaše „oprava“ je opět protizákonná. Vy se toho kostlivce ve skříni neumíte zbavit.

Napsal jste ve Vaší „opravě“ nesmysl, který ze zákona nijak neplyne, a je dokonce protizákonný. A to jsem si dal práci a uvedl jsem Vám zde příklady částí, které neslouží společnému užívání, nejsou ke společnému užívání určeny, a přesto jsou společné.

Přesně totéž najdete i v zákonu č. 89/2012 Sb.: společné části, které neslouží společnému užívání a nejsou k tomuto užívání určeny – a přesto jsou společné. Vlastník jednotky má k takové společné části pouze užívací právo. Po 26 letech existence bytového vlastnictví/spo­luvlastnictví byste si mohl přečíst co o tom praví zákon. V tomto případě jde o společnou část přenechanou některému vlastníku jednotky k výlučnému užívání (§ 1160 zákona č. 89/2012 Sb.). Ta část není součástí jednotky, jak nesprávně tvrdíte.

Opravte si laskavě Vaši chybu (podotýkám, že stejnou školáckou chybu udělali tenkrát soudci Ústavního soudu). Text souladný se zákonem musí znít takto:

Vyjmenované prostory však jsou společnými částmi domu jen pokud slouží společnému užívání a jsou k tomuto užívání určeny.
Neslouží-li tyto prostory společnému užívání, pak záleží pouze na obsahu prohlášení vlastníka budovy. Původní vlastník svým prohlášením určil tyto prostory buď jako společné a společně užívané, nebo jako společné a výlučně užívané vlastníkem jednotky, nebo je vyčlenil jako součást jednotky.
 

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.