Vložil Justitianus, 30. Červenec 2020 - 0:58

Pane Zdeno, když už jste použil ten příměr s dopravou:

  • NAPŘED si řidič musí uvědomit a přiznat, že v obci je stanovena maximální rychlost! To je fakt, který nemůže nijak okecat.
  • TEPRVE PAK se svobodně rozhodne, zda bude zákon dodržovat, nebo zákon poruší a šlápne na plyn (s určitým rizikem, kterého si je vědom).

Stejné je to v této diskusi: Já přece neříkám nic jiného, než to, že existuje zákon ohledně rozúčtování služeb. A v souladu s tímto zákonem není přípustné rozúčtovat jako službu „dodávka vody“ ten náklad, který by se měl přiřadit a rozúčtovat úplně jinak (například jako náklad na správu domu, nebo náklad na službu úklid společných prostor, nebo náklad který si vlastník měl hradit sám – viz pravidelné mytí auta panem Kropáčkem).

Teprve až si místní blbečci přiznají, že mám pravdu, mohou začít mudrovat o tom zda takové podrobné rozčlenění nákladů je či není potřebné (v jejich domě a pro jejich specifickou situaci). Zda zanedbáním skutečného přiřazení nákladů dojde k významnému zkreslení, nebo zda je to naopak zanedbatelná chyba, která má nepatrný dopad na celkové rozúčtování.

Justitianus

Příklad: V domě s 12 byty spotřebuje předseda SVJ pan Kropáček vodu za 1200 Kč ročně na mytí svého auta. Vodu bere z výtoku ve společných prostorách domu. Jsou ostatní povinni to donekonečna tolerovat a dávat panu Kropáčkovi 100 Kč ročně ze své kapsy? Pan Kropáček míní, že je to nepatrná částka, že se to přece „ztratí“ v nákladech na službu „dodávka vody“ pro celý dům, až že se to takhle rpzúčtovalo vždycky. Má pravdu pan Kropáček, nebo Jusrtitianus?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.