Vložil Justitianus, 22. Červenec 2020 - 13:42
  • Pane Pracesvj, napsal jste tento nesmysl: „Z těchto paragrafů se tedy domníváme, že je povinnost oznámit SVJ záměr podnikatelské činnosti a oznámit počet lidí v domácnosti. (…) Neučiní oznámení tak bychom mohli učinit výstrahu za porušení paragrafů, které přikazují učinit oznámení, komu byl prostor přenechán, kolik zde bude lidí. Je to rozhodující pro rozúčtování (…)“.

Domníváte se úplně špatně. Nechte si to vysvětlit od někoho, kdo rozumí právu.

Takže píšu znovu, už podruhé: Neexistuje zákonná povinnost „oznámit SVJ záměr podnikatelské činnosti“. Plnění neexistující povinnosti nemůže SVJ vymáhat pomocí nějakých „výstrah“. Jestliže máte takový nesmysl ve stanovách (jak jste napsal), pak tato část stanov je neplatná pro rozpor se zákonem č. 110/2019 Sb. o zpracování osobních údajů. SVJ není oprávněno takové údaje ani požadovat, ani shromažďovat, ani zpracovávat. Porušilo by tím zákon.

Žádná vaše nevymahatelná „výstraha“ na tom nemůže ničeho změnit.

Dále je zjevné, že si pletete „počet osob v domácnosti“ s počtem osob rozhodných pro rozúčtování služeb podle § 2 písm. g) zákona č. 67/2013 Sb.. To jsou dvě různá čísla. Jinak řečeno, máte v tom guláš a nevíte dokonce ani podle čeho se rozúčtují služby!

Takže píšu znovu, už podruhé: Neexistuje povinnost „oznámit SVJ počet osob v domácnosti“. Tato povinnost je sice uvedena v zákoně, ale ten neobsahuje definici „domácnosti“ ani „osob v domácnosti“. Jde tedy o povinnost nesplnitelnou a nevymahatelnou pro nesrozumitelnost a neurčitost zákonné úpravy. Vždyť vy ani netušíte podle jakých pravidel má vlastník ty osoby spočítat, a nevíte ani co byste s tím číslem pak dělali. Členové vašeho výboru ze sebe dělají zbytečně šašky.

Má rada: Počkejte si až nabude účinnosti zákon o sčítání lidu, domů a bytů (sčítání proběhne od 27. března 2021). Ten zákon možná bude obsahovat definici osob v domácnosti. Pak teprve byste mohli to číslo začít vymáhat. Do té doby nikoliv.


Máte v SVJ bordel, jak jste sám popsal: vlastníci nehradí zálohy, zamykají společné části, obtěžují obyvatele domu. A vy – namísto toho abyste toto řešili – blouzníte o protiprávních výstrahách k ohlášení jakýchsi nesmyslných údajů. Otravujete vlastníky s nevymahatelnými hloupostmi. To je neuvěřitelná neschopnost, pane.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.