Vložil Pracesvj, 22. Červenec 2020 - 10:37

Dobrý den, děkuji za odpověď. Stále nechápu, na čem se neshodneme. Zákon jasně udává, že v případě soustavného porušování povinností vůči SVJ (neplatiči, hluk, nepořádek, nenahlášení co ukládá zákon, zábor společných prostor), zdůrazňuji soustavného porušování lze využít této výstrahy? Je to nově jaká si opora v zákoně. Například Vietnamci si koupili nebytový prostor, užívají společné prostory SVJ bez svolení, zamykají společné balkony na chodbách, pronajímají prostory dalším osobám, nenahlásí pronájem, nenahlásí kontakty, prodejna se neustále přestavuje, mění, je tu hluk, popíjejí bezdomovci alkohol u domu, dělají nepořádek. Navíc neplatí předepsané zálohy SVJ, prostě neplní žádnou zákonem stanovenou povinnost. Přijíždějí sem velké kamiony se zbožím. Tak z těchto všech důvodů bychom chtěli využít onu novou výstrahu o prodeji jednotky.

Porušují nově pravidla? Je tu tedy nově možnost učinit výstrahu, třeba opakovaně zasílat do zblbnutí. Je to výstraha kde bude uvedeno, že se může učinit návrh na prodej jednotky soudní cestou, jak je v zákoně. Pak se musí samozřejmě odhlasovat na shromáždění zda souhlasí s prodejem a teprve potom to jde dát k soudu. Otázkou je zda soud vůbec rozhodne, zda je to opravdu vážný přestupek a nařídí prodej, pravděpodobně to půjde k ústavnímu soudu protože to zasahuje do vlastnictví a ještě nikdo toto právo nevyužil (je nové). Až po rozhodnutí soudů a prvních případů se to buď rozjede nebo nebude vůbec využívat. Ale dle zákona tuto výstrahu dát můžeme?

Ano také AIRBNB připadá v úvahu, většina bytů se pronajímá, tak také nenahlašují kdo zde je i k tomu by mohlo dojít. Nebo také by mohly zřídit kovovýrobu v nebytových prostorách, jak se proti tomu bránit? Předpokládáme, že jedině novými zákony, které teď platí a využít onu výstrahu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.