Vložil Peters (bez ověření), 4. Červen 2020 - 10:36

Děkuji @Justinianus i @Jan77 za odpovědi.

Přechodné ustanovení i specifikace jednotek v KN, tj. že zůstávají vymezeny podle ZOVB i do budoucna, je mi jasná a nijak to nevadí (rozdíl je v zásadě hlavně v pojetí spoluvl. podílů na společných částech apod., což ale není tématem toho praktického problému). Vymezení společných částí přístupných pouze z jednotky také chápu.

Ten dotaz ale především směřoval do těch povinných náležitostí prohlášení dle ZOVB a OZ, především ten popis (dispozice) jednotky. Např. v původním prohlášení byt 3+1, rozměry místností A,B,C,D, po rekonstrukci probouráním příčky mezi kuchyní a obývacím pokojem plus např. rozšíření koupelny na úkor předsíně… bude 3+kk s rozměry místností E,F,G. Schéma podlaží mohlo být dle staré i současné úpravy, takže není problém mít ve schématu zakreslen jen byt bez vnitřních dělicích příček. Ale dříve prohlášení muselo při vymezení jednotek obsahovat i „popis jednotek, jejich příslušenství, podlahovou plochu a popis jejich vybavení“, což dle OZ nemusí (srov. §4 odst. 2 písm. b) ZOVB vs § 1166 odst. 1 OZ).

Ideálně bychom to tedy z nového znění prohlášení vypustili, ale nevím, zda jednotku vymezenou podle ZOVB musíme vymezovat v prohlášení stále všemi požadavky dle ZOVB, nebo už to není nutné.

Samozřejmě ta cesta, že to nikdo neřeší je nejjednodušší a v praxi určitě převažuje, ale nyní musíme měnit prohlášení v důsledku změny celkové podlahové plochy a tím pádem hledáme cesty, jak si to chytře zjednodušit i do budoucna… Jen prostě tápeme, zda to je možné.

Moc děkuji

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.